Geschiedenis

Jaren 70

Verzameling nostalgische auto’s

Autrotron ontstond door de hobby van de heer Lips senior. Hij verzamelde nostalgische auto’s en bracht deze in 1972 bijeen in een museum in Drunen.

Jaren 80

Uitbreiding Autotron en overname Beekse Bergen

In 1982 begon de huidige directeur Dirk Lips met de exploitatie van Autotron. Vanwege de uitbreiding van de verzameling auto’s en het gebrek aan ruimte in Drunen verhuisde het bedrijf in 1987 naar Rosmalen. Door deze uitbreiding ontstond een dagattractie met ‘Vervoer’ als thema.

Met deze succesvolle exploitatie van Autotron is er in 1987 ook overeenstemming bereikt met de gemeenten Tilburg en Hilvarenbeek en werd de overname van Beekse Bergen een feit. Beekse Bergen bestond toendertijd alleen uit een dagattractie. Na de overname is vrijwel direct gestart met de bouw van een vakantiepark.

Jaren 90

Uitbreiding in beurzen en evenementen locaties

In 1991 maakte Libéma groei door, door middel van een uitbreiding van het portfolio in de sector beurzen, evenementen, tentoonstellingen en een veemarkt met de overname van Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. In deze periode heeft Libéma ook haar portefeuille uit kunnen breiden met een groepsaccommodatie, namelijk De Buitenjan in Veldhoven.

De zero's

Overname Zeelandhallen, bouw Omnisport en Aviodrome

In 2005 heeft Libéma haar portefeuille van de Divisie Beurzen en Evenementen wederom uitgebreid met de overname van de Zeelandhallen in Goes. In 2008 werd gestart met de bouw van Omnisport Apeldoorn. Een locatie die tevens toevoeging ging bieden aan de Divisie Beurzen en Evenementen. Libéma heeft intensieve samenwerkingen met gemeenten en andere partijen bij de opstart van nieuwe bedrijven. Een voorbeeld hiervan is Aviodrome in Lelystad.

De ten's

Uitbreidingen en verbouwingen

Begin 2015 neemt Libéma Zooparc Overloon en AquaZoo Friesland over van Zodiac Zoos. Met de doorstart wordt gelijk begonnen aan intensieve trajecten van verbouwingen van de parken, zoals het opknappen van dierverblijven, een nieuwe entree bij AquaZoo en het introduceren van nieuwe diersoorten.

In 2016 heeft Libéma de voormalig NHB (Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen) Deurne omgedoopt tot Hippisch Centrum Deurne. Hippisch Centrum Deurne is uniek vanwege de ligging en de talloze mogelijkheden die het biedt. De locatie heeft deze mogelijkheden samengevat in diverse thema’s: stalling, verblijf, wedstrijdaccommodatie, onderwijs en beurzen & evenementen. Het uiteindelijke doel is om de locatie te transformeren naar een innovatief, sportief en recreatief centrum waar mens en paard centraal staat.

In april 2018 is Beekse Bergen (onderdeel van Libéma) uitgebreid met een Safari Resort waar onze gasten wakker worden tussen leeuwen, zebra’s, giraffen en nog veel meer bijzondere dieren. Met deze unieke safaribeleving willen wij ervoor zorgen dat onze gasten niet alleen in een prachtige omgeving verblijven, maar daarbij ook de ultieme beleving ervaren door middel van goede service van gekwalificeerd personeel.

De twenties

Autotron Exclusive

In april 2019 heeft Autotron Exclusive haar deuren geopend met een spectaculaire en feestelijke opening! Met Autotron Exclusive krijgt het auto verleden van Autotron een nieuwe en eigentijdse toekomst. Het team is vanaf het begin betrokken geweest bij het collectiebeleid, inkoop van automobielen, bouw en inrichting van de showroom en voorbereiding van ontvangst van gasten, sales en aftersales.

 

Recent

Brabanthallen introduceert gloednieuwe entertainmenthal ‘MAINSTAGE’

In september 2020 heeft MAINSTAGE haar deuren geopend. MAINSTAGE is dé nieuwe entertainmenthal van Brabanthallen ’s-Hertogenbosch en daarmee hét nieuwe podium van het zuiden! MAINSTAGE is een full-service entertainment locatie, die zich kan meten aan andere bekende entertainment accommodaties. Met een capaciteit van zo’n 1.000 tot 3.100 zitplaatsen en/of 6.000 staanplaatsen in concertopstelling, zet het nieuwe podium Zuid-Nederland in één klap op de entertainmentkaart. Door de komst van de nieuwe hal, heeft het zuiden eindelijk een eigen locatie voor grootschalige entertainmentproducties.