Stagiair(e) Collectiebeheer

Als Stagiaire Collectiebeheer ondersteun je of onderneem je zelf activiteiten om de collectieregistratie op Luchtvaartmuseum Aviodrome te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het uitwerken van procedures, het registreren van binnenkomende objecten, en de digitalisering van diverse archiefstukken.

Wil jij solliciteren?

Klik op de rode sollicitatiebutton en kies voor de stage Collectiebeheer bij Aviodrome. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

De mooiste tijd beleef je bij Libéma!

Aviodrome beheert de grootste luchtvaartcollectie van Nederland en de grootste Fokker collectie ter wereld. Naast 118 vliegtuigen, gaat dit om vele deelcollecties, zoals vliegtuigonderdelen, afhandelingmaterialen, luchtfoto’s en luchtvaartgerelateerde documentatie.

In het kader van diverse collectieprojecten is Luchtvaartmuseum Aviodrome op zoek naar een stagiair die de collectiebeheerder kan ondersteunen. Daarnaast zijn er ook afstudeerprojecten beschikbaar.

Stagiair(e) Collectiebeheer
(afstudeerstage)

Je toekomstige stageplek
Als Stagiaire Collectiebeheer ondersteun je of onderneem je zelf activiteiten om de collectieregistratie op Luchtvaartmuseum Aviodrome te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het uitwerken van procedures, het registreren van binnenkomende objecten, en de digitalisering van diverse archiefstukken. Daarnaast help je met inrichten van tentoonstellingen. Je verricht onder leiding van de collectiebeheerder onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Objectregistratie in de collectiedatabase
 • Uitvoeren van standplaatscontroles
 • Objectfotografie
 • Collectie-hantering; zoals verpakken en verplaatsen
 • Bruiklenen

Wat breng je mee naar deze stage?

 • Je volgt een relevante opleiding op minimaal HBO niveau zoals de Reinwardt Academie of een andere erfgoed- of museumstudie;
 • Je hebt ervaring of i.i.g. affiniteit met registratiesystemen, zoals Adlib;
 • Je bent zelfstandig, proactief en enthousiast;
 • Je gaat secuur en verantwoordelijk te werk;
 • Je bent praktisch, creatief, flexibel, communicatief, collegiaal en hebt een open werkhouding;
 • Je weet goed om te gaan met deadlines en adhoc situaties.

Hoe zorgen wij voor jou?
Het betreft een stage voor minimaal drie maanden, 3 tot 5 dagen per week. Het museum stelt een stagevergoeding beschikbaar. Wij bieden jou een stageplaats met verantwoording en afwisseling in een levendige en bruisende werkomgeving. Daarnaast kom je in team van zeer enthousiaste collega’s die ertoe bijdragen dat zowel gasten als medewerkers de mooiste tijd binnen Libéma beleven.
De standplaats van deze functie is Lelystad.

Wil je meer informatie?
Neem dan gerust contact op met Raymond Oostergo op r.oostergo@aviodrome.nl. Sollicitaties kunnen ook aan hem gericht worden. Solliciteren is tevens mogelijk door op de sollicitatiebutton ‘Direct Solliciteren’ te klikken. Je kan je CV en motivatie toevoegen en daarnaast een keuze maken uit verschillende stageplaatsen. Kies voor ‘Collectiebeheer bij Aviodrome’ door deze aan te vinken. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Wat is mijn reistijd?

Bereken hoe lang jij onderweg bent naar Aviodrome.